Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια!



"...Πού σου, θάνατε το κέντρον; Πού σου, άδη το νίκος; Ανέστη Χριστός, και συ καταβέβλησαι. Ανέστη Χριστός, και πεπτώκασι δαίμονες. Ανέστη Χριστός, και χαίρουσιν άγγελοι! Ανέστη Χριστός και ζωή πολιτεύεται! Ανέστη Χριστός, και νεκρός ουδείς επί μνήματος! Χριστός γαρ εγερθείς εκ νεκρών, απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο. Αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !"












Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Δός μοι τούτον τον ξένον, ίνα κρύψω εν τάφω...



"...Δός μοι τούτον τον ξένον, τον εκ βρέφους ως ξένον ξενωθέντα εν κόσμω. Δός μοι τούτον τον ξένον, ον ομόφυλοι μισούντες θανατούσιν ως ξένον. Δός μοι τούτον τον ξένον, ον ξενίζομαι βλέπων του θανάτου το ξένον. Δός μοι τούτον τον ξένον, οστις οίδε ξενίζειν τους πτωχούς και τους ξένους. Δός μοι τούτον τον ξένον, ον Εβραίοι τω φθόνω απεξένωσαν κόσμω. Δος μοι τούτον τον ξένον, ίνα κρύψω εν τάφω, ος ως ξένος, ουκ έχει την κεφαλή πού κλίνη..."

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ




Η εβδομάδα των Παθών στην Ύδρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' ό,τι ζει κανείς στις πόλεις. Η απουσία όλων των μηχανοκίνητων θορύβων, οι μυρωδιές της Άνοιξης που γεμίζουν τον τόπο, χωρίς ίχνος καυσαερίων, ο κόσμος που συμμετέχει με κατάνυξη (βοηθούν σε αυτό και οι δύο προηγούμενοι παράγοντες), η παρουσία του Δεσπότη μας, όλα αυτά μαζί δημιουργούν την ατμόσφαιρα για ένα ξεχωριστό Πάσχα.
Θα σας δώσω μερικές εικόνες από τις υπέροχες στιγμές που ζούμε στο νησί.
Κάντε κλικ στις εικόνες για να μεγαλώσουν.


Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Νέο Δελτίο Τύπου για το ΜΕΤΟΧΙ

Σε συνέχεια της πρόσφατης θεματολογίας για την συμφέρουσα μίσθωση του Μετοχίου σας δίνω το Επίσημο Δελτίο Τύπου του Καθεδρικού της Ύδρας :

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ
Μετά τό αποτέλεσμα της επαναληπτικής Δημοπρασίας εκμισθώσεως 13-4-2008 διά τό ακίνητο εις θέση ΜΕΤΟΧΙ κυριότητος του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου ανακοινούμεν τά εξής:
1) Τό συνολικό ετήσιον μίσθωμα πού επιτεύχθηκε στήν Δημοπρασία ανέρχεται στις 999.946,60 Ευρώ, με αρχικόν μίσθωμα εκκινήσεως 82.915,00 Ευρώ.
2) Τό ποσόν της εγγυήσεως ανέρχεται στα 2.999.839,80 Ευρώ. (ήτοι 999.946,60 Ευρώ Χ 3)
3) Η πλειοδότρια εταιρεία HYDRA MARE «D» Α.Ε ήδη κατέθεσε το ως άνω ποσό της εγγυήσεως, μετά των εξόδων εμπροθέσμως.
4) Το ποσόν της εγγυήσεως 2.999.839,80 Ευρώ κατετέθη σε προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό 45 ημερών της Ε.Τ.Ε καθόσον το αποτέλεσμα της Δημοπρασίας τελεί υπό την αίρεση εγκρίσεως του Εκκλησιαστικού καί του Μητροπολιτικού Συμβουλίου αφ’ ενός καί αφ’ ετέρου τό ποσόν τούτο ευρίσκεται εκτός συναλλαγής. Η επωνυμία του Λογαριασμού είναι Ι. Ν ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΥΔΡΑΣ.
5) Κατά συμφωνία με την Τράπεζα ο Ι. Καθεδρικός Ναός δεν θα χρεωθεί μέ έξοδα και valeur. Δηλαδή η έναρξη της τοκοφορίας θα είναι άμεση και το επιτόκιον 4,97 διά 45 ἡμέρες.
6) Εφόσον εγκριθεί το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα υπογραφεί το μισθωτήριο και θα εισπραχθεί κατά την υπογραφή το πρώτο ετήσιο μίσθωμα πλέον τέλους χαρτοσήμου κατά τον όρο 20 της διακηρύξεως.
7) Έως τότε ο Ι. Καθεδρικός Ναός θα έχει ολοκληρώσει την έρευνα αγοράς και τί καταθετικά ή άλλα επενδυτικά προϊόντα προσφέρονται που θα διασφαλίζουν το κεφάλαιο και τις αποδόσεις. Ο Ι. Καθεδρικός Ναός θα αποφασίσει για την περαιτέρω τοποθέτηση των χρημάτων της εγγυήσεως.
8) Το ποσόν της εγγυήσεως θα αποδοθεί ατόκως στον μισθωτή κατά την λήξη της μισθώσεως ( όρος 4.3 της Διακηρύξεως) εκτός και αν συντρέξει λόγος καταπτώσεως εις βάρος του δίκην ποινικής ρήτρας (π.χ. όρος 33 Διακηρύξεως).
Τά ως άνω αποτελούν ενημέρωση του Υδραϊκού λαού και εκπλήρωση των όρων περί διαφάνειας και νομιμότητος.
Ο Ι. Καθεδρικός Ναός εν συνεργασίᾳ μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ θα ανακοινώσει μετά το πέρας των διαδικασιών τα της διαχειρίσεως του πρώτου ετησίου μισθώματος.
Το δε Μητροπολιτικόν Συμβούλιον θα ορίσει Τριμελή εξελεγκτικήν επιτροπήν εξ Ὑδραίων πολιτών ώστε να παρακολουθούν την Νομιμότητα και την διαφάνεια των παραστατικών στοιχείων δαπανών.
Καλό και ευλογημένο το Άγιον Πάσχα!
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ


Θα ήθελα να συγχαρώ για την τόσο αναλυτική και κατατοπιστική ενημέρωση που παρέχει το Εκκλ. Συμβούλιο του Καθεδρικού για το ευαίσθητο θέμα του Μετοχίου. Η πλήρης διαφάνεια και η άμεση ενημέρωση είναι οι οδηγοί που θα αναδείξουν σε ολόκληρο τον λαό της Ύδρας την χρησιμότητα της μισθώσεως.

Σκέψεις στο πάθος του Θεανθρώπου

Από τον π. Ιερόθεο, ένα κείμενο προβληματισμού για το πάθος, την Ανάσταση και κυρίως την αγαπητική διάθεση του Θεού προς τον άνθρωπο.

Κάντε κλικ στον Τίτλο για να κατεβάσετε και να δείτε το κείμενο

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

"Παρεμβάσεις" από την Ερμιόνη

Από την Ερμιόνη, διαβάζω το Blog "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ" που νομίζω ότι είναι ξεχωριστό.
Πρώτα-πρώτα γιατί το έχει φτιάξει ένας ιερέας, ο π. Θεμιστοκλής, ο οποίος, όπως φαίνεται και στην πράξη, τα πάει μια χαρά με τον κόσμο του Διαδικτύου και των computers. Έπειτα, ο χρακτήρας του Blog, δεν περιορίζεται μόνο στην ενημέρωση, αλλά είναι χώρος κατάθεσης σκέψεων και προβληματισμών (με την σφραγίδα ενός πιστού ανθρώπου) σε μεγάλο εύρος θεμάτων (από τον Αθλητισμό μέχρι το Περιβάλλον). Τέλος, δεν λείπουν και οι φωτογραφίες που κάνουν ακόμα πιο γλαφυρά τα post του.
Το hydra- in, θα ήθελε να ευχαριστήσει για τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα από τις "Παρεμβάσεις" και αντεύχεται το "Καλά Ταξίδια" στον μαγικό κόσμο του Διαδικτύου.
Για να δείτε το Blog κάντε κλικ στον τίτλο.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Πόσο "Οικολογική" είναι η Ύδρα;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση από το hydralife.wordpress.com για το κατά πόσο είμαστε το super οικολογικό νησί που αφελώς λέμε στον κόσμο, και που δυστυχώς το πιστεύουμε κι εμείς.
Κάντε κλικ στον Τίτλο για να δείτε όλο το άρθρο.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Δυνατότητες Ανάπτυξης Πολιτισμικού Τουρισμού

Αύριο Τρίτη 14 Απριλίου 2008 στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα "Επιχειρηματικές Ευκαιρίες- Δυνατότητες Ανάπτυξης Πολιτισμικού Τουρισμού". Την Ημερίδα διοργανώνει ο Δήμος της Ύδρας, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" και είναι ανοικτή για όλους τους πολίτες, τους Κοινωνικούς και Επιχειρηματικούς Φορείς του Νησιού.


Μετόχι: Μίσθωση Ρεκόρ !

Στην επαναληπτική Δημοπρασία της Κυριακής 13/04/2008 για την μίσθωση του Μετοχίου, σημειώθηκε έντονο ενδιαφέρον από τρείς επενδυτικές κατασκευαστικές εταιρείες, αλλά και από ιδιώτη της περιοχής. Αποτέλεσμα ήταν μια πολύωρη "μάχη" με συνεχείς αντιπροσφορές ώσπου η τελική τιμή να ξεπεράσει τις 950.000 ευρώ!
Στην πρώτη Δημοπρασία η τελική προσφορά είχε φτάσει τα 150.000 €. Μπορείτε να αντιληφθείτε το τεράστιο άλμα της δεύτερης φοράς! Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για μια έκταση η οποία μέχρι τώρα δεν απέδιδε ούτε ένα ευρώ!
Η παρουσία πολλών κατοίκων της Ύδρας (εμφανώς αυξημένη σε σχέση με την πρώτη δημοπρασία) που παρακολουθούσαν, οι ανοικτές πόρτες της αίθουσας όπου γίνονταν η δημοπρασία, καθώς και η χρήση των μεγαφώνων του Καθεδρικού Ναού, κατέστησαν την όλη διαδικασία τελείως διάφανη και καθαρή. Αυτή τη τακτική -σας θυμίζω- είχε ακολουθήσει το Εκκλ. Συμβούλιο του Καθεδρικού και στην πρώτη Δημοπρασία.
Σύντομα θα έχω νεότερα γι' αυτό το πολύ ενδιαφέρον γεγονός.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Δελτίο Τύπου για το Μετόχι

Μετά απο την συζήτηση που γίνεται για το θέμα της Δημοπρασίας του Μετοχιού, η Μητρόπολη έβγαλε σχετικό δελτίο τύπου και σας το αναρτώ:

Εν Υδρα τη 10η Απριλίου 2008
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ
Ως ήδη ανακοινώθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Iερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας η Δημοπρασία ενοικιάσεως του κτήματος εις θέσιν «ΜΕΤΟΧΙ» θα επαναληφθεί την Κυριακή 13η Απριλίου ε.ε την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, επειδή βάσει του 14.1 όρου της Διακηρύξεως κατετέθει αντιπροσφορά.
Την πρώτη Κυριακή 6.04.08 εξεδηλώθη ενδιαφέρον από ικανό αριθμό επενδυτών. Τούτο φανερώνει τους άψογους χειρισμούς του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου το οποίον φρόντισε να γίνει γνωστή η δημοπρασία μέσω των δημοσιευμάτων και των ανακοινώσεων.
Όλα εξελίσσονται με νομιμότητα και διαφάνεια και είμεθα βέβαιοι πως η αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την τοπική Εκκλησία και την νήσο μας.
Σύμπας ο Υδραϊκός λαός αποδέχεται μετά πολλής χαράς το ιστορικό γεγονός της αξιοποιήσεως του Κτήματος διότι έχει εμπιστοσύνη στον Ποιμενάρχη και πνευματικό Πατέρας μας τον Σεβασμιώτατο κ.κ ΕΦΡΑΙΜ ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά για την πνευματική πρόοδο του ποιμνίου του.
Τα ολίγα αντίθετα δημοσιεύματα είναι κακόβουλα, κατευθυνόμενα και συκοφαντικά. Τα πάντα γίνονται με πλήρη διαφάνεια και με απόλυτη προσήλωση στο στόχο, να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποι μας που το έχουν ανάγκη. Δηλαδή η αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας όπου υπάρχει, να επιστρέψει στο λαό, κατά τον λόγο του Αρχιεπισκόπου μας.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΙΑΜΥ Έκθεση Ζωγραφικής

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με έργα του κ. Λευτέρη Ολύμπιου με τίτλο "ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ". Τα εγκαίνια της εκθέσεως θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 12 Απριλίου 2008 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Μαΐου. Τα τηλέφωνα του Μουσείου: 2298052355/54142
Να συγχαρώ την κα Ντίνα Αδαμοπούλου Διευθύντρια του Μουσείου, που συνεχώς φροντίζει για να εμπλουτίσει την πολιτιστική ζωή της Ύδρας.
Ντίνα, περιμένουμε και τις καλοκαιρινές σου συναυλίες!

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Σήμερα το πρωί μίλησα με τον Πρόεδρο του Εκκλ. Συμβουλίου του Καθεδρικού και με ενημέρωσε ότι η Δημοπρασία δεν έχει τελειώσει ακόμα, διότι κατατέθηκε Αντιπροσφορά 10% επί της τελικής προσφοράς, και έτσι η Δημοπρασία θα επαναληφθεί την προσεχή Κυριακή 13/04/2008 κ΄ώρα 10 πμ στον Καθεδρικό Ναό. Και αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη Κυριακή, οι προτεινόμενες τιμές από τους συμμετέχοντες θα ανακοινώνονται μέσω των μικροφώνων του Ναού, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.
Ο π. Α. Δαρδανός επιφυλάχτηκε να απαντήσει, όταν τελειώσει η όλη διαδικασία.
Στη συνέχεια αναρτώ την Δημόσια Ανακοίνωση -Πρόσκληση του Εκκλ. Συμβουλίου για την επαναληπτική Δημοπρασία.

"ANAKOIΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Την 13 Απριλίου 2008 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00΄π.μ - 12.00΄μ.μ στην Ύδρα, και εις το Γραφείο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, θά εκτεθεί σε φανερή πλειοδοτική δημοπρασία επενδύσεως διά μακροχρονίου μισθώσεως έκταση 23.000 στρεμμάτων περίπου, με πρόβλεψιν πωλήσεως μέρος αυτού, από το ακίνητο κτήμα συνολικής επιφανείας 32.000 στρεμμάτων περίπου ή όσης εκτάσεως πράγματι είναι, κείμενο εις θέσιν «ΜΕΤΟΧΙ» Θερμησίας Ερμιονίδος.
Το ανωτέρω ακίνητο είναι κυριότητος του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.
Η δημοπρασία της 6-4-08 επαναλαμβάνεται διότι κατατέθηκε αίτηση αναπλειστηριασμού μέ αντιπροσφορά κατά τον όρο 14.1 της Διακηρύξεως Δημοπρασίας.
Πληροφορίες τηλ. 22980 52 829, 52.207 καί 2108218393, κ΄6973213253

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρωτ. Ακίνδυνος Γ. Δαρδανός"

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Και ξεκινάμε...!
Μόλις πριν από τρείς ημέρες έγινε στο νησί μια Δημοπρασία που προκάλεσε πολλά σχόλια. Θετικά και αρνητικά. Προκάλεσε άρθρα στον έντυπο Τύπο (στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ") και αρκετές συζητήσεις. Αλλά ας γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος: Μια μεγάλη έκταση που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ύδρα (στην Πελ/σο) με την ονομασία "Μετόχι" προσφέρθηκε σε ανοικτή πλειοδοτική Δημοπρασία Μισθώσεως από τον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου της Ύδρας. Θα ζητήσω από τους αρμοδίους του Ναού, να δημοσιεύσουν την άποψή τους για το θέμα. Ελπίζω σύντομα να έχουμε νέα.