Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Έκθεση Α. Φασιανού στο Ι.Α.Μ.Υ.



Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, κλείνει την φετινή καλοκαιρινή σαιζόν με μια έκθεση του μεγάλου έλληνα ζωγράφου Α. Φασιανού με χαρακτικά από την συλλογή Σ. Ζαχαριάδη. Ανάμεσα στα έργα που θα δείτε υπάρχουν και ορισμένα που φιλοτεχνήθηκαν στην Ύδρα.
Ξεναγηθήκαμε από τη διευθύντρια του Μουσείου κα Ντίνα Αδαμοπούλου, και οι γνώσεις της μας βοήθησαν ιδιαίτερα στην κατανόηση του όλου έργου του καλλιτέχνη.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2008.
Να σας ενημερώσω ότι στο χώρο του Μουσείου λειτουργεί και μικρό πωλητήριο με κεραμικά έργα του μεγάλου Ζωγράφου.
Σας θυμίζω ότι η παρούσα έκθεση είναι η τέταρτη της φετεινής σαιζόν. Προηγήθηκαν οι εκθέσεις των : Λ. Ολύμπιου, Λ. Καλλιγά, και μια Συλλογική με τον τίτλο "Καλοκαιρινές Συναντήσεις στην Ύδρα".
Σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στη "Ζωή στην Ύδρα" και μια συνέντευξη με την κα Αδαμοπούλου, σε μια ανασκόπηση του καλοκαιριού που πέρασε, και ίσως να ανακαλύψουμε κάτι για το καλοκαίρι που έρχεται...




Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Ανοιξαν τα Σχολειά μας

Με την τελετή του Αγιασμού, άνοιξαν σήμερα τα Σχολειά του Νησιού μας. Καινούργια χρονιά μέ νέες ελπίδες, όνειρα και προσδοκίες για τα παιδιά. Σας ευχόμαστε μέσα απο την καρδιά μας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην νέα σχολική χρονιά και ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ σε όλους!

Όπως άκουσα από την ομιλία της Λυκειάρχου Κας Μαρσέλου, εφέτος, για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, ξεκινούν τα μαθήματα στο Γυμνάσιο -Λύκειο, από την Δευτέρα με κανονικό εξάωρο. Δηλαδή χωρίς καμία έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Ήδη αύριο τα παιδιά θα παραλάβουν και τα καινούργια βιβλία τους, χωρίς καθυστερήσεις.

Στον Αγιασμό του Γυμνασίου & Λυκείου της Ύδρας, χοροστάτησε ο Δεσπότης μας και απηύθυνε στα παιδιά καλωσόρισμα και ευχές για καλή πρόοδο. Ακόμα, αναφέρθηκε στην οικονομική στήριξη των σχολείων από την Τοπική Εκκλησία, αλλά και στην βοήθεια και των φετεινών επιτυχόντων στις ανώτερες και ανώτατες σχολές.


Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Στον Άη Γιάννη, στο Καμίνι

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στον εσπερινό της γραφικής εκκλησιάς του άη Γιάννη στο Καμίνι. Για όσους ίσως δεν γνωρίζουν, είναι η ενορία της Ύδρας που "βγάζει τον επιτάφιο στη θάλασσα" και βλέπουμε πολλές φορές στη τηλεόραση τις ημέρες του Πάσχα.
Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στον άη Γιάννη του Καμινιού, εντυπωσιάστηκα από πολλά πράγματα: την γραφικότητα του χώρου, την καθαριότητα, την κατάνυξη του κόσμου, την υπέροχη φιλοξενεία και τα χαμόγελα όλων εκεί. Όμως, αυτό που πραγματικά θαύμασα, είναι οι μεγάλες αλλαγές τόσο στο χώρο όσο και στον τρόπο εορτασμού. ΄Ολα αυτά έχω την αίσθηση ότι οφείλονται στον π. Ευάγγελο Γκιάκο, τον ιερέα της ενορίας, ένα νέο άνθρωπο με πολύ μεράκι, και όρεξη για ό,τι κάνει.
Σας δίνω δυό-τρείς εικόνες από το όμορφο εκείνο απόγευμα.