Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Το τσάϊ του Καθεδρικού

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ΄το "Μοναστήρι" διοργάνωσε απογευματινό τσάϊ. Πολλές κυρίες της Ύδρας αψήφησαν την βροχή και το κρύο και βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα του Καθεδρικού. Εκεί η ζεστή ατμόσφαιρα και τα γευστικότατα εδέσματα, που ετοίμασαν με πολύ μεράκι τα μέλη του φιλοπτώχου, ανέβασαν την διάθεση όλων μας.
Μίλησαν ο π. Ακίνδυνος Δαρδανός, προϊστάμενος του Ναού και κ. Κ. Βενεκάς Θεολόγος. Ο π. Ακίνδυνος επίσης, επιμελήθηκε και την μουσική με παραδοσιακές μελωδίες σε σύγχρονες εκτελέσεις.
Ακολούθησε κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς, με πολύ κέφι και κερδισμένους σχεδόν όλους όσους παρευρέθησαν.
Και μια είδηση: ο Δήμαρχος της Ύδρας κ. Κων/νος Αναστόπουλος υπήρξε από τους πιο τυχερούς της βραδιάς αφού κέρδισε 4 από τα δώρα της λαχειοφόρου. Για του λόγου το... αληθές σας δίνω εδώ πιο κάτω και τη σχετική φωτογραφία!

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Το Εργαστήρι Πληροφορικής

Στην Ύδρα λειτουργεί για πρώτη χρονιά το “Εργαστήρι Πληροφορικής” που έστησαν ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Καμινίου και το “Μοναστήρι”.  Στο Εργαστήρι, παιδιά των 2 τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Καμινίου, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τη λειτουργία τους και να μάθουν βασικούς χειρισμούς στο Λειτουργικό Σύστημα και στον Κειμενογράφο. Ο Σύλλογος απέκτησε τα μηχανήματα μετά από δωρεά του κου Γιώργου Σαραφίδη και της εταιρείας “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ”. Το “ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ” διέθεσε μια αίθουσα για να “στηθούν” τα computer καθώς και τον εξοπλισμό σε έπιπλα και εποπτικά μέσα.

Στο “Εργαστήρι” απασχολούνται επτά παιδιά από την πέμπτη και έκτη τάξη του Δημοτικού για δύο ώρες την εβδομάδα. Εδώ πρέπει να σας αναφέρω και μια σημαντική παράμετρο: Στο Εργαστήρι, κάθε παιδί έχει πρόσβαση σε ατομικό υπολογιστή και έτσι επιτυγχάνεται η καλύτερη επαφή του με το αντικείμενο.

Την περασμένη Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Μαλάνου σε συνεργασία με τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού π. Ακίνδυνο Δαρδανό, διοργάνωσαν μια μικρή γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας.

Η γιορτή έγινε στο Αρχονταρίκι του Μοναστηριού, όπου ήρθαν τα παιδιά και οι γονείς τους.Την πίτα έκοψε ο Δεσπότης μας και υποσχέθηκε στον τυχερό του φλουριού ένα βιβλίο σχετικό με τους υπολογιστές.

Αξίζουν συγχαρητήρια, τόσο στην ακούραστη Μαρία Μαλάνου, την Πρόεδρο του Συλλόγου, που συνεχώς προσπαθεί για το κάτι καλύτερο, όσο και στον Δεσπότη μας κ.κ. Εφραίμ και τον π. Ακίνδυνο, που βοηθούν και αγκαλιάζουν αυτή τη προσπάθεια.

ErgA     ErgC   ErgB