Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Συγχαρητήρια στην καινούργια Δημοτική Αρχή

New_01 Όπως είχα πει από καιρό, η “Ζωή την Ύδρα” δεν μπλέκεται με τις δημοτικές εκλογές και γι’ αυτό επέλεξα την περίοδο αυτή να μην γράψω σχεδόν τίποτε που να αφορά το όμορφο νησάκι στο οποίο ζούμε. Τώρα που όλα τελείωσαν και σιγά σιγά αρχίζει να πέφτει η λάσπη που ορισμένοι φρόντισαν και πάλι να ρίξουν αφειδώς, μπορώ και θέλω να συγχαρώ από εδώ  τον καινούργιο μας Δήμαρχο τον κ. Άγγελο Κοτρώνη, ο οποίος κέρδισε από τον πρώτο γύρο και μάλιστα με διαφορά μεγάλη! Συγχαρητήρια λοιπόν, τόσο στον Δήμαρχο και φίλο Άγγελο Κοτρώνη, όσο και στους καινούργιους Δημοτικούς Συμβούλους μας! 

Ένας φίλος υδραίος είπε: “Ο Αυτοκράτορας πέθανε, ζήτω ο Αυτοκράτορας”!

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Η αλήθεια είναι ότι ο υδραϊκός λαός μετά από δέκα έξι χρόνια συνεχούς εκπροσώπησης από τον απερχόμενο πλέον δήμαρχο, άλλαξε σελίδα και επέλεξε τον κ. Άγγελο Κοτρώνη. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια σημαντική αλλαγή. Οι πολλές και συνεχόμενες επανεκλογές ίσως δημιουργούν μια αλαζονεία, ίσως δίνουν την ψευδαίσθηση της μονιμότητας. Αυτό όμως είναι κάτι εντελώς ξένο στον νέο μας δήμαρχο, αφού αφ’ ενός είναι καινούργιος, αφ’ ετέρου ο κ. Κοτρώνης δεν διαθέτει το ύφος του “βασιλιά”, αλλά μάλλον του “εργάτη”.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ και πάλι τον κ. Άγγελο Κοτρώνη και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε!

ΥΓ Επιτρέψτε μου φίλοι μου να σας ζητήσω μια μικρή χάρη: Οι εκλογικές περίοδοι είναι (δυστυχώς) στιγμές που αναγκαζόμαστε -όσοι έχουμε μια συναίσθηση αξιοπρέπειας- να υπομένουμε, να ανεχόμαστε και κάποιες φορές να εισπράττουμε συμπεριφορές και ενέργειες άνανδρες, ύπουλες και χωρίς ίχνος τιμιότητας και παρρησίας. Η γνωστή “λάσπη”. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Μπορούμε όμως να θυμόμαστε. Μπορούμε να μην αφήσουμε να ξεχαστεί και να κρατάμε τις αποστάσεις μας. Δεν είμαστε ρεβανσιστές, αλλά είναι κρίμα αυτοί που μέχρι προχθές μας εξέθεταν αδίκως και ανωνύμως (πλην όμως είναι γνωστοί ως παροικούντες την Ιερουσαλήμ), σήμερα να απαιτούν να τα ξεχάσουμε όλα: και “πάλι φίλοι είμαστε”, επειδή “έτσι είναι στις εκλογές, όλα επιτρέπονται”.

Ε, λοιπόν είναι καιρός να πούμε κι εμείς ένα όχι.  Παιδιά λυπάμαι, αλλά δεν επιτρέπονται όλα! Δεν είμαστε πια φίλοι. Η πολιτική έχει τρόπους. Αν κάποιος προτιμά την αναίδεια, την ατιμία και τη συκοφαντία, αντί της ευγένειας της αλήθειας και της τιμιότητας, τότε επιλέγουμε να τον κρατήσουμε μακριά μας, όχι από κακία, αλλά απλώς επειδή μιλάμε άλλη γλώσσα.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ευρωπαϊκή ανησυχία για το δικαίωμα στη "Λήθη του Internet"

Όταν πριν από λίγες ημέρες έγραφα για την μνήμη... ελέφαντα που διαθέτει το internet (ή τουλάχιστον πολλές υπηρεσίες του), δεν περίμενα να διαβάσω κάποια θετική εξέλιξη σε σύντομο χρόνο. Όμως με εξέπληξε ευχάριστα ένα άρθρο του "Βήματος" που αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αναζητά τρόπους προστασίας των χρηστών στα σύνθετα προβλήματα των προσωπικών τους δεδομένων και στην χρήση τους από εταιρείες του διαδικτύου.

Πιστεύω ότι κάθε προσπάθεια εξασφάλισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όπως την θεσπίζουμε και οριοθετούμε τόσα χρόνια τώρα μέσα από διεθνείς κανόνες, νόμους, συμφωνίες και κάρτες δικαιωμάτων πρέπει να μας ευαισθητοποιεί ιδιαιτέρως στην σύγχρονη παγκόσμια κοινωνία. Στις (δύσκολες) μέρες μας πάντως, όταν εδώ στην Ελλάδα βλέπουμε με "ιδιαίτερο μάτι" την Ευρωπαϊκή Ένωση, τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες των επισήμων οργάνων της είναι σίγουρα ενθαρυντικές και δικαιολογούν στη συνείδησή μας το λόγο της ύπαρξής τους.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο από τον σύνδεσμο http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=365214&dt=05/11/2010