Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Η Συναυλία του φετινού καλοκαιριού

Jed_1

Τελικά τον τίτλο της καλύτερης συναυλίας του φετινού καλοκαιριού πρέπει να τον απονείμουμε στην υπέροχη παρουσίαση της χορωδίας “JEDINSTVO”. Το μουσικό σύνολο επισκέφτηκε την Ύδρα μετά από πρόσκληση του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας, του π. Γεωργίου Βλαχόπουλου, εφημέριου του Ι. Ναού Αγ. Βαρβάρας και μετά από την παραχώρηση του Δώματος του Ι.Α.Μ.Υ. μέσω της κ. Ντίνας Αδαμοπούλου. Η πολυμελής σέρβικη εκκλησιαστική χορωδία, μάγεψε το κοινό που κατέκλυσε το Δώμα του Ι.Α.Μ.Υ. το βραδάκι της Δευτέρας 24 Αυγούστου. Οι ακροατές πολλοί, και όσοι δεν πρόλαβαν να καθίσουν, παρακολούθησαν όρθιοι από τους ελεύθερους χώρους, πολλοί δε ακόμα και από τις σκάλες. Εδώ πρέπει να σας τονίσω ότι η διεθνούς φήμης (και πολυβραβευμένη) “JEDINSTVO” αποδίδει τους ύμνους και τα μουσικά κομμάτια στις συναυλίες της χωρίς μικρόφωνα και ηχητικές εγκαταστάσεις. Αν λοιπόν συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με την ησυχία και την ηρεμία της Ύδρας, τότε το αποτέλεσμα είναι απλά μαγευτικό!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της όμορφης βραδιάς, αλλά και σε όσους με τις επιλογές τους ανεβάζουν το πολιτισμικό επίπεδο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο νησί μας! Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι μας ότι ο πολιτισμός δεν είναι μόνο το μπουζούκι και ο μπαγλαμάς (ευπρόσδεκτα και αυτά βέβαια), αλλά τελικά σε έναν τόσο ιδιαίτερο τόπο όπως στην Ύδρα, ταιριάζει κάτι καλύτερο. Απόδειξη αυτού, το πλήθος των Υδραίων που απόλαυσε τους εκκλησιαστικούς ύμνους και τα όμορφα παραδοσιακά τραγούδια.

Τέλος να δώσουμε κι ένα ιδιαίτερο έπαινο στον π. Γεώργιο Βλαχόπουλο, γιατί  με πενιχρά μέσα -απ’ ότι γνωρίζω- κατόρθωσε να δώσει στην Ύδρα μια μουσική βραδιά που ομολογουμένως έλειπε από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις των φορέων μας (και δεν εννοώ μόνο τον Δήμο).

 

Jed_2 Jed_3Jed_9 Jed_4 Jed_5 Jed_6

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Μουσική Εκδήλωση

Ag Barbara_09

Την Δευτέρα 24 Αυγούστου και στις 8.00 μ.μ. στο Δώμα του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας, ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, διοργανώνουν μουσική εκδήλωση με Εκκλησιαστικούς Ύμνους, Ελληνικά και Σέρβικα Τραγούδια που θα αποδώσει η πολυμελής Χορωδία “JEDINSTVO”. Είναι ένα ολοκληρωμένο και “δεμένο” μουσικό σύνολο με μεγάλη εμπειρία στον χώρο του, με παραστάσεις σε ολόκληρο το κόσμο (στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας) και έχει αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις.Θα ήθελα να συγχαρώ τον π. Γεώργιο Βλαχόπουλο εφημέριο του Ι. Ναού Αγ. Βαρβάρας και μέλος του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία του. Αν και νομίζω ότι πρώτη φορά διοργανώνει κάτι ανάλογο, ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά με την επιλογή του !  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Jedinstvo_1Jedinstvo_2