Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Η ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη μας

Την περασμένη Πέμπτη γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Δεσπότης μας κ.κ. Εφραίμ στις Σπέτσες. Ο εσπερινός τελέσθηκε στο Μοναστήρι των Αγ. Πάντων των Σπετσών, και η Θεία Λειτουργία το πρωΐ της Πέμπτης στον Ι. Ναό των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, κοντά στον Ναό του Αγ. Νικολάου.

Αν  και ο καιρός δεν ευνοούσε λόγω της βροχόπτωσης το απόγευμα της Τετάρτης και του ισχυρού ψύχους, παρ’  όλα αυτά υπήρξε μεγάλη η προσέλευση των ιερέων, των φίλων, γνωστών και συνεργατών, αλλά και του πιστού λαού των Σπετσών. Ξεχώρισαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος, Πειραιώς, Σύρου, Ζάμπιας και Ζιχνών, οι οποίοι λειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν με τον Δεσπότη μας.

Να ευχηθούμε κι εμείς στον Δεσπότη μας τα “έτη πολλά”  και ευλογημένα με την Χάρη του Θεού.

Αγιασμός στο καινούργιο Αστυνομικό Τμήμα της Ύδρας

ELAS_03

Με αρκετό κρύο, αλλά με ζεστές καρδιές και καλή διάθεση, έγινε την περασμένη Τετάρτη το πρωΐ ο Αγιασμός του καινούργιου Αστυνομικού Τμήματος της Ύδρας. Τον Αγιασμό ετέλεσε ο Γ.Α.Ε. της Μητροπόλεώς μας π. Ακίνδυνος Δραδανός, συνοδευόμενος από τον Διάκονο π. Θεόδωρο.
Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο π. Ακίνδυνος ευλόγησε την Αγιο- βασιλόπιττα και μοίρασε τα κομμάτια στους παρευρισκόμενους.
Το Αστυνομικό Τμήμα στεγάζεται σε καινούργιο κτίριο, ένα ανακαινισμένο παραδοσιακό Υδραϊκό σπίτι κοντά στο λιμάνι, σύγχρονο, με άνετους χώρους και άψογη καθαριότητα. Είναι εξοπλισμένο με άρτια ηλεκτρονικά μηχανήματα και η αναβάθμιση από τις παλιές εγκαταστάσεις είναι τουλάχιστον οφθαλμοφανής. Αξίζει να συγχαρούμε την αστυνομική δύναμη του νησιού που έφερε σε πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα της μεταφοράς ενός ολόκληρου αστυνομικού τμήματος.
Ευχές από όλους μας να καλοστεριώσει, και καλή υπηρεσία!

 ELAS_01 ELAS_02

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Ο Αγιασμός των Υδάτων στην Ύδρα

Με λαμπρότητα έγινε στην Ύδρα και φέτος ο αγιασμός των υδάτων. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, όλες οι ενορίες μαζί με τις Αρχές του Νησιού ανέβηκαν μέχρι τα “Καλά Πηγάδια” για να αγιάσουν (σύμφωνα με το παλαιότατο έθιμο) το νερό τους.

Στη συνέχεια κατέβηκαν εν πομπή στο Λιμάνι όπου και έγινε η κατάδυση του Σταυρού.

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!  Καλές Θάλασσες στους ναυτικούς μας! 

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Νέα Χρονιά

Η Ύδρα υποδέχθηκε την καινούργια χρονιά με την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό το πρωί της πρωτοχρονιάς και αμέσως μετά με την ευλογία και κοπή της Πίτας στο Δημαρχείο όπου παρευρέθησαν όλες οι Αρχές του Νησιού, αλλά και πλήθος συμπολιτών μας. Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Αναστόπουλος αφού ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά, έκοψε και μοίρασε τα κομμάτια σε όσους Υδραίους -και όχι μόνο- παρευρέθησαν. Μαζί μοιράστηκαν και οι πολύ όμορφες και πρακτικές ατζέντες του Δήμου για το έτος 2010.

Λίγο αργότερα, τα παιδιά μαζί με τον Δήμαρχο υποδέχθηκαν στο Λιμάνι τον Αϊ Βασίλη που έφτασε παραδοσιακά με το...καΐκι και μοίρασε πολλά δώρα στους μικρούς του φίλους που είχαν κυριολεκτικά πλημμυρίσει τον μόλο μπροστά από τις καφετέριες της Ύδρας!

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους !