Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η φωνή της Ύδρας

Hydras Voice Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια από την πρώτη εκείνη έκδοση της τοπικής εφημερίδας με τον έξυπνο τίτλο “Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ”.

Για σκεφτείτε πόσα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε. Από το έντυπο σε άσπρο- μαύρο, έχουμε περάσει στη ψηφιακή εποχή της δημοσίευσης και (κυρίως) της ανάγνωσης.

Μέσα σε 30 χρόνια άνθρωποι αλλάζουν και διαδέχονται ο ένας τον άλλον, καταστάσεις έρχονται και φεύγουν, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ανατρέπονται, για να μην αναφερθώ καν στην επιστήμη και τεχνολογία που απλώς παίζουν σε άλλο γήπεδο. Όμως έτσι είναι αυτά… Εξ άλλου πολλοί από όσους τώρα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ίσως να μην είχατε καν γεννηθεί όταν πρωτο-κυκλοφορούσε “Η φωνή της Ύδρας”.

Όμως όλες εκείνες οι αλλαγές –και τόσες ακόμα- στο βαθμό που επηρέασαν το νησί μας, αποτελούν αυτό που λέμε “ιστορία”. Ανήκουν στην τοπική ιστορία της Ύδρας που μας ενδιαφέρει όλους. Για αυτή λοιπόν την ιστορία θα πραγματοποιήσουν ο Δήμος της Ύδρας και το Μοναστήρι μια εκδήλωση, που θα είναι παράλληλα και γιορτή. Γιατί 30 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας σίγουρα αξίζουν μια γιορτή! Την Παρασκευή λοιπόν, 24 Ιουνίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, η Φωνή της Ύδρας μας προσκαλεί στην συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού για να γιορτάσουμε μαζί της και να της ευχηθούμε καλή συνέχεια.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι στην ακάματη εκδότρια κ. Ελένη Χριστοδούλου, να εξακολουθεί και να συνεχίζει το έργο που ανέλαβε και να βρίσκεται πάντοτε στις...δημοσιογραφικές επάλξεις με το χαμόγελο!