Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Πάει και ο ΟΤΕ…

OTE_01 OTE_02

Το κατάστημα του ΟΤΕ στην Ύδρα έκλεισε. Υπήρξαν συνεχείς περικοπές και υποβαθμίσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες του, εδώ και δύο χρόνια. Ούτε τηλεφωνικές συσκευές είχε, ούτε συνδέσεις internet, ούτε καν κάρτες για τα κινητά ή τα σταθερά. Είχε μείνει μόνο ένα Ταμείο για την εξόφληση των Λ/μων και έκλεισε κι αυτό. Έμαθα ότι θα μείνει ολιγομελές τεχνικό προσωπικό για να καλύψει τυχόν βλάβες των τηλεφωνικών υποδομών του νησιού μας. Κάτι είναι κι αυτό θα μου πείτε, από το τίποτα. Όμως δυστυχώς, για μικρά μέρη όπως η Ύδρα, είναι δύσκολο να μείνουν τέτοιες υπηρεσίες ειδικά σε καιρό… Μεσοπροθέσμου!

Παλιότερα υπήρχε Δικαστήριο, Τελωνείο και άλλες υπηρεσίες. Πριν 2 χρόνια έφυγε η ΔΕΗ, τώρα ο ΟΤΕ. Μας έμεινε μονάχα η ΔΟΥ, όσο θα μείνει κι αυτή. Θα μου πείτε υπάρχει το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο, η Σχολή, η Μητρόπολη. Ε, και; Ποιές υποθέσεις ενός πολίτη-κατοίκου μπορούν αυτές οι Υπηρεσίες να διεκπεραιώσουν; Καμία. Από την άλλη μεριά, πώς θα λειτουργήσουν κι αυτές ακόμα, αν φύγει η ΔΟΥ; Πολύ φοβάμαι ότι η Ύδρα οδηγείται σε μικρή Τουριστική Βραχονησίδα. Κάτι σαν την Πάρο ή την Σαντορίνη στο πιο μικρό τους, αλλά πιο… αρχοντική (!) Θα λειτουργεί κάθε καλοκαίρι, περίπου για 3-4 μήνες  και τους υπόλοιπους μήνες θα κατεβάζει τα ρολά.

Και πριν κλείσω αυτό το post: Τί θα γίνει με το μεγάλο κτίριο (ιδιόκτητο αν δεν κάνω λάθος) που μέχρι πρότινος στέγαζε τα γραφεία του ΟΤΕ; Μήπως θα μείνει κλειστό και αναξιοποίητο στεγάζοντας μόνο τις τεχνικές υπηρεσίες του; Ένα τεράστιο κτίριο για 1 γραφείο και μια αποθήκη.

Τελικά, κατά πού πέφτει αυτό το Βασίλειο της Δανιμαρκίας; Ξέρετε, εκεί που υπάρχει κάτι σάπιο…