Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Νέο Δελτίο Τύπου για το ΜΕΤΟΧΙ

Σε συνέχεια της πρόσφατης θεματολογίας για την συμφέρουσα μίσθωση του Μετοχίου σας δίνω το Επίσημο Δελτίο Τύπου του Καθεδρικού της Ύδρας :

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ
Μετά τό αποτέλεσμα της επαναληπτικής Δημοπρασίας εκμισθώσεως 13-4-2008 διά τό ακίνητο εις θέση ΜΕΤΟΧΙ κυριότητος του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου ανακοινούμεν τά εξής:
1) Τό συνολικό ετήσιον μίσθωμα πού επιτεύχθηκε στήν Δημοπρασία ανέρχεται στις 999.946,60 Ευρώ, με αρχικόν μίσθωμα εκκινήσεως 82.915,00 Ευρώ.
2) Τό ποσόν της εγγυήσεως ανέρχεται στα 2.999.839,80 Ευρώ. (ήτοι 999.946,60 Ευρώ Χ 3)
3) Η πλειοδότρια εταιρεία HYDRA MARE «D» Α.Ε ήδη κατέθεσε το ως άνω ποσό της εγγυήσεως, μετά των εξόδων εμπροθέσμως.
4) Το ποσόν της εγγυήσεως 2.999.839,80 Ευρώ κατετέθη σε προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό 45 ημερών της Ε.Τ.Ε καθόσον το αποτέλεσμα της Δημοπρασίας τελεί υπό την αίρεση εγκρίσεως του Εκκλησιαστικού καί του Μητροπολιτικού Συμβουλίου αφ’ ενός καί αφ’ ετέρου τό ποσόν τούτο ευρίσκεται εκτός συναλλαγής. Η επωνυμία του Λογαριασμού είναι Ι. Ν ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΥΔΡΑΣ.
5) Κατά συμφωνία με την Τράπεζα ο Ι. Καθεδρικός Ναός δεν θα χρεωθεί μέ έξοδα και valeur. Δηλαδή η έναρξη της τοκοφορίας θα είναι άμεση και το επιτόκιον 4,97 διά 45 ἡμέρες.
6) Εφόσον εγκριθεί το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα υπογραφεί το μισθωτήριο και θα εισπραχθεί κατά την υπογραφή το πρώτο ετήσιο μίσθωμα πλέον τέλους χαρτοσήμου κατά τον όρο 20 της διακηρύξεως.
7) Έως τότε ο Ι. Καθεδρικός Ναός θα έχει ολοκληρώσει την έρευνα αγοράς και τί καταθετικά ή άλλα επενδυτικά προϊόντα προσφέρονται που θα διασφαλίζουν το κεφάλαιο και τις αποδόσεις. Ο Ι. Καθεδρικός Ναός θα αποφασίσει για την περαιτέρω τοποθέτηση των χρημάτων της εγγυήσεως.
8) Το ποσόν της εγγυήσεως θα αποδοθεί ατόκως στον μισθωτή κατά την λήξη της μισθώσεως ( όρος 4.3 της Διακηρύξεως) εκτός και αν συντρέξει λόγος καταπτώσεως εις βάρος του δίκην ποινικής ρήτρας (π.χ. όρος 33 Διακηρύξεως).
Τά ως άνω αποτελούν ενημέρωση του Υδραϊκού λαού και εκπλήρωση των όρων περί διαφάνειας και νομιμότητος.
Ο Ι. Καθεδρικός Ναός εν συνεργασίᾳ μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ θα ανακοινώσει μετά το πέρας των διαδικασιών τα της διαχειρίσεως του πρώτου ετησίου μισθώματος.
Το δε Μητροπολιτικόν Συμβούλιον θα ορίσει Τριμελή εξελεγκτικήν επιτροπήν εξ Ὑδραίων πολιτών ώστε να παρακολουθούν την Νομιμότητα και την διαφάνεια των παραστατικών στοιχείων δαπανών.
Καλό και ευλογημένο το Άγιον Πάσχα!
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ


Θα ήθελα να συγχαρώ για την τόσο αναλυτική και κατατοπιστική ενημέρωση που παρέχει το Εκκλ. Συμβούλιο του Καθεδρικού για το ευαίσθητο θέμα του Μετοχίου. Η πλήρης διαφάνεια και η άμεση ενημέρωση είναι οι οδηγοί που θα αναδείξουν σε ολόκληρο τον λαό της Ύδρας την χρησιμότητα της μισθώσεως.