Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Δελτίο Τύπου για το Μετόχι

Μετά απο την συζήτηση που γίνεται για το θέμα της Δημοπρασίας του Μετοχιού, η Μητρόπολη έβγαλε σχετικό δελτίο τύπου και σας το αναρτώ:

Εν Υδρα τη 10η Απριλίου 2008
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ
Ως ήδη ανακοινώθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Iερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας η Δημοπρασία ενοικιάσεως του κτήματος εις θέσιν «ΜΕΤΟΧΙ» θα επαναληφθεί την Κυριακή 13η Απριλίου ε.ε την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, επειδή βάσει του 14.1 όρου της Διακηρύξεως κατετέθει αντιπροσφορά.
Την πρώτη Κυριακή 6.04.08 εξεδηλώθη ενδιαφέρον από ικανό αριθμό επενδυτών. Τούτο φανερώνει τους άψογους χειρισμούς του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου το οποίον φρόντισε να γίνει γνωστή η δημοπρασία μέσω των δημοσιευμάτων και των ανακοινώσεων.
Όλα εξελίσσονται με νομιμότητα και διαφάνεια και είμεθα βέβαιοι πως η αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την τοπική Εκκλησία και την νήσο μας.
Σύμπας ο Υδραϊκός λαός αποδέχεται μετά πολλής χαράς το ιστορικό γεγονός της αξιοποιήσεως του Κτήματος διότι έχει εμπιστοσύνη στον Ποιμενάρχη και πνευματικό Πατέρας μας τον Σεβασμιώτατο κ.κ ΕΦΡΑΙΜ ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά για την πνευματική πρόοδο του ποιμνίου του.
Τα ολίγα αντίθετα δημοσιεύματα είναι κακόβουλα, κατευθυνόμενα και συκοφαντικά. Τα πάντα γίνονται με πλήρη διαφάνεια και με απόλυτη προσήλωση στο στόχο, να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποι μας που το έχουν ανάγκη. Δηλαδή η αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας όπου υπάρχει, να επιστρέψει στο λαό, κατά τον λόγο του Αρχιεπισκόπου μας.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ