Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτοβρόχια με καλοκαιρινή διάθεση!

Syrioti_03 Syrioti_05 Syrioti_02

Γεύση Φθινοπωρινή από την τελευταία ίσως συναυλία του φετινού καλοκαιριού. Ο καιρός μας τα “χάλασε” λιγάκι το περασμένο Σάββατο. Από το μεσημέρι, σύννεφα μαζεύτηκαν στον έως τότε καλοκαιρινό ουρανό της Ύδρας. Με βροντές, αστραπές και με το “πρώτο-βρόχι”, το Φθινόπωρο έκανε αισθητή την παρουσία του. Δρόσισε η ατμόσφαιρα, καθάρισε, και έγινε ιδανική, θα λέγαμε, για τη προγραμματισμένη βραδινή συναυλία στο ΙΑΜΥ.

Το βραδάκι όμως, άρχισαν και πάλι να πέφτουν μερικές σταγόνες. Βλέποντας αυτό, η κα. Ευγενία Συριώτη, η μεγάλη αυτή “δασκάλα”, ξεκίνησε την συναυλία της αμέσως, χωρίς τους προλόγους και τις συνηθισμένες εισαγωγές, οκτώ και μισή ακριβώς! Έτσι, ενώ η υπέροχή φωνή της ήδη ταξίδευε όσους είχαν ανεβεί στο δώμα από νωρίς, οι θέσεις πίσω ακόμη γέμιζαν με τον κόσμο που κατέφθανε…  Σε λίγο στο δώμα επικρατούσε το απροχώρητο και πολλοί στέκονταν όρθιοι στο πίσω μέρος.

Ένα πιάνο, ένα ντέφι και δύο μαράκες αρκούσαν για να συνοδεύσουν την μεγάλη ερμηνεύτρια και τις τρείς πολύ αξιόλογες κυρίες που την συνόδεψαν στην σκηνή. Τα τραγούδια τόσο γνώριμα και τόσο αγαπημένα, που όλο το κοινό σιγοτραγουδούσε μαζί με τις ερμηνεύτριες. Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Ύδρας και στο ΙΑΜΥ για την πρωτοβουλία τους να αποχαιρετίσουμε το καλοκαιράκι με αυτή την πολύ-πολύ γλυκιά συναυλία!

Υ.Γ. Κάτι μου λέει πως αυτή δεν θα είναι η τελευταία συναυλία από την φετινή σαιζόν στην Ύδρα…

Syrioti_01 Syrioti_04