Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Μια έκθεση αλλιώτικη...

 MIKE_05

Θέλετε να μπείτε σε ένα κόσμο μαγικό; Φανταστικό; Αν ναι, τότε προλαβαίνετε μέχρι τις 13 Οκτωβρίου να επισκεφθείτε την έκθεση του κ. Michael Lawrence που φιλοξενείται στον χώρο “Μελίνα Μερκούρη” στο λιμάνι της Ύδρας.

MIKE_01Γνωρίζω τον “Mike” αρκετά χρόνια εδώ στην Ύδρα. Τον συναντώ τακτικά στην ΟΣΤΡΙΑ με τον Στάθη και την Τασούλα. Πάντοτε ευγενής και καταδεκτικός. Πάντοτε λίγο… αφηρημένος -αλλά θα μου πείτε η φαντασία εχθρεύεται την έντονη προσοχή- και πάντοτε με το χαμόγελο.

 

Πήγα στην έκθεση προχθές το βραδάκι και βρήκα τον Michael να κάθεται έξω από την αίθουσα και να απολαμβάνει τα φώτα του λιμανιού όπως έπεφταν στα νερά. Με ξενάγησε στην έκθεση και είχα την ευκαιρία να μιλήσω αρκετά μαζί του για το έργο του, την διαχρονικότητα της μαγείας που αγκαλιάζει την Ύδρα, αλλά και για τους ανθρώπους που πολλές φορές αποδεικνύονται κατώτεροι του... τοπίου!

MIKE_02Όλα τα έργα που εκθέτονται είναι μοναδικά. Θα δείτε ταμπλό σε πολλές διαστάσεις και γλυπτά από μπρούτζο. Τίποτα δεν βγαίνει σε μεγάλους αριθμούς για κατανάλωση. Αυτή είναι και η φυσική πορεία των πραγμάτων, αφού για τον Michael κάθε έργο είναι και μια διαφορετική, μοναδική ματιά στον κόσμο του φανταστικού. Τίποτα από όσα θα δείτε δεν πωλείται. Ο στόχος του καλλιτέχνη είναι να δημιουργηθεί μια έκθεση που θα ταξιδέψει ανά τον κόσμο, υπό την αιγίδα ιδρύματος χορηγού, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες της να ταξιδέψουν στην χώρα του ονείρου και να γνωρίσουν εικόνες πέρα από την πραγματικότητα. “Θα λειτουργεί όπως ένα ιερός χώρος που θα οδηγεί τον θεατή στην λύτρωση μέσα από τα χρώματα και τα σχήματα”.

Α, και κάτι τελευταίο. Η έκθεση που θα επισκεφθείτε δεν έχει τίτλο. Εγώ προτίμησα το “Χορεύοντας με τη Φαντασία”. Εσείς όμως, μπορείτε να βάλετε όποιο τίτλο σας αρέσει, εξάλλου η φαντασία του καθενός μας είναι μοναδική...

MIKE_04