Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Έκθεση Αλέκου Φασιανού. Τα εγκαίνια

Fasianos_02 Fasianos_05

Fasianos_01 Fasianos_06

Fasianos_07 Fasianos_04

Το Σάββατο που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Αλέκου Φασιανού με έργα της συλλογής Γεωργίου Οικονομόπουλου στην Ύδρα.

Πολλοί οι φιλότεχνοι που κυριολεκτικά κατέκλυσαν το αρχοντικό του Παύλου Κουντουριώτη και αρκετοί από αυτούς ήταν επισκέπτες της Ύδρας με την ευκαιρία της εκθέσεως.  Ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Κοτρώνης τίμησε τον μεγάλο ζωγράφο και τον κ. Γιώργο Οικονομόπουλο με αναμνηστικές πλακέτες και το μετάλλιο του Δήμου Ύδρας για την συμβολή τους στην πολιτιστική ζωή του νησιού μας. 
Ο χώρος του μεγάλου αρχοντικού είναι θα έλεγε κανείς ιδανικός για την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.  Σας θυμίζω, ότι και η άλλη μεγάλη έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ύδρα, με έργα του υδραίου δασκάλου και ακαδημαϊκού κ. Τέτση, είχε φιλοξενηθεί στο ίδιο αρχοντικό και πάλι επί των ημερών του κ. Κοτρώνη.

Στην είσοδο της εκθέσεως υπάρχει ένας πολύ όμορφος Κατάλογος (ο οποίος μάλλον θα γίνει συλλεκτικός), που περιλαμβάνει τα έργα της εκθέσεως, καθώς και σχετικά κείμενα, με τον πρόλογο του Δημάρχου ανάμεσά τους .

Για όσους εραστές του ωραίου, η έκθεση θα μείνει ανοικτή μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Fasianos_08