Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Η συναυλία του καλοκαιριού

Σχεδόν όλη η Ύδρα παρακολούθησε τη φετεινή "συναυλία του καλοκαιριού" στο Ι.Α.Μ.Υ. Πολλοί Υδραίοι, αλλά και παραθεριστές συνοστίζονταν από νωρίς με στόχο την εξεύρεση μιας πολύτιμης θέσης στην ταράτσα του κτιρίου. Ήδη το απόγευμα είχε σχηματιστεί ουρά έξω από τις πόρτες του Ιστορικού Αρχείου -Μουσείου Ύδρας.
Η κα Αδαμοπούλου αφιέρωσε την συναυλία στον μακαριστό πρ. Μητροπολίτη Ύδρας Κυρόν Ιερόθεο, η εκδημία του οποίου ανέβαλε πρίν από μια εβδομάδα τη συναυλία.
Ο Τενόρος κ. Μάριος Φραγκούλης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και πλαισιώθηκε από τον πολύ ταλαντούχο συνθέτη και καταπληκτικό πιανίστα της συναυλίας κ. Δημήτρη Μαραμή, όσο και από τον νέο, και πολλά υποσχόμενο, τενόρο της Λυρικής Σκηνής κ. Κων/νο Κληρονόμο.
Όσοι δεν μπόρεσαν να βρουν μια θέση στο κατάμεστο Ι.Α.Μ.Υ. γέμισαν τους γύρω βράχους αλλά και τις ταράτσες. Ο κόσμος ενθουσιασμένος συμμετείχε στο τέλος τραγουδώντας παλιό καλό Χατζιδάκη μαζί με τους ερμηνευτές.
Κλείνοντας την συναυλία του, ο κορυφαίος τενόρος ευχαρίστησε τον κόσμο για την ζωντανή συμμετοχή του, αλλά και την κα Αδαμοπούλου για την ευκαιρία να τραγουδήσει στην ιστορική Ύδρα.
Σας δίνω δυο-τρεις φωτογραφίες από τη βραδυά, αν και ξέρω ότι δεν μπορούν να σας μεταφέρουν το κλίμα που ζήσαμε όσοι είμασταν εκεί.