Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο στην Ύδρα

Πριν από μερικούς μήνες, έγραφα εδώ, ότι στις προθέσεις του Ε.Σ. της Παναγίας ήταν η ανακατασκευή του υπάρχοντος παλιού Κέντρου Νεότητος, που είχε γίνει πριν από αρκετά χρόνια και λειτουργούσε και ως χώρος φιλοξενείας συνεδρίων. Δυστυχώς το κτίριο ήταν πια τόσο παλιό που δεν τραβούσε το ενδιαφέρον των διοργανωτών συνεδρίων. Τα τελευταία χρόνια, το μοναδικό συνέδριο που φιλοξενούσε ήταν το μονοήμερο των Ασφαλιστών. Σε ανακοίνωση του Ναού διαβάζω ότι άρχισαν οι εργασίες για την ριζική ανακατασκευή του. Στόχος των κατασκευαστών, είναι η δημιουργία ενός πολυ-χώρου, ικανού να φιλοξενεί κάθε είδους εκδηλώσεων, αλλά και ενός υπερσύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου, με συνδέσεις στο εξωτερικό και τηλεδιασκέψεις. Με ηλεκτρονική και οπτικοακουστική τεχνολογία αιχμής! Το έργο θα παραδοθεί το Πάσχα του 2009. Ήδη εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για το πρώτο συνέδριο από ελληνική επιστημονική ομάδα.
Όλοι μας καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό. Η φιλοξενεία πολυήμερων συνεδρίων υψηλού επιπέδου, που συνήθως γίνονται άνοιξη, φθινόπωρο, ή χειμώνα, δηλαδή σε νεκρές εποχές για την τουριστική ζωή είναι ένα δώρο από τον... ουρανό!
Εύχομαι να τελειώσουν σύντομα, οι εργασίες και όλοι μας να χαρούμε το νέο Συνεδριακό Κέντρο που θα στολίσει το Νησί μας.
Σας δίνω εδώ την ανακοίνωση του Καθεδρικού Ναού: